Recent Posts

2 Temmuz 2020 Perşembe

AMICALOLA FALLS HIKING (Doga Yuruyusu)- GEORGIA / MAYIS 2020


    Amicalola Selalesi, Atlanta`nin kuzeyinde yine Chattahoocee National ormanlari sinirinda bulunmaktadir. Selale yedi basamaklı ve  220 metre yuksekligi ile Georgia eyaletinin en yüksek şelale ve Mississippi Nehri'nin doğusundaki en yüksek 3. basamaklı şelale olma ozelligi tasir.
    1940 yilindan bu yana Goeorgia da devlet parki olarak hizmete acilan park, Georgia'nın 12. eyalet parkidir. Parkın başlangıcında, daha sonra dunyanin en uzun yuruyus parkuru olarak bilinen  Appalachian Trail parkın içinden gecmektedir. (Parkurun haritasini gormek icin linke tiklayiniz)
    Amicalola Falls Eyalet Parkı, konaklama ve restorana sahip beş Georgia Eyalet Parkı'ndan biridir ve halka açık bir Yırtıcı Kuş programı sunan tek eyalet parkıdır. Park icerisinde cadir, bungalov ve hotel tarzi konaklama imkani bulunmaktadir,

Bungalov yapilar

Bu genel bilgilerden sonra, Amicalola Selaleri ile ilgili kendi izlenimlerimi sizlerle paylasmaya calisacagim. Selaleye oncelikle GPS ayarlayarak cok rahatlikla ulasabilirsiniz. Park giris alaninda bilet gisesi ve gorevliler bulunmaktadir. Genel olara yogun  bir ziyaretci akinina sahip olan park, kalabaligin durumuna gore hangi Alana park edeceginiz, yoldaki gorevlilerce blirleniyor. Ilk park alaninda, konaklama icin duzenlenmis, icerisinde bungalov tarzi evlerin, piknik masalarinin ve yuruyus parkurlarinin bulundugu bir alan ile karsilasacaksiniz.Eger selale yi ziyarete buradan baslayacaksaniz, yukariya dogru yurumeye basladiginizda size guzel bir golet bekliyor olacak, 


Selale bolgesinin en alt kismi


burada guzel bir nefeslendikten sonra, belki de hayatinizin en zor yuruyusune baslayacaksiniz. Zaman zaman kisa yuruyusler yaptiginiz yolun, sanirim %80 gibi bir kismini yukariya dogru kat kat dosenmis yanlis hatirlamiyorsam 450 basamak merdiveni, zaman zaman kaslarinizin isyan sesini duyarak, katlar arasinda dinlenma alanlarinda dinlenerek, eger nefesinizde yeterse manzaranin guzelligini seyrederek yukariya dogru, zorlu bir parkuru tirmanacaksiniz. 


Cik cik bitmiyor


Selalenin gorsel soleni sizi ruhsal ve zihinsel olarak dinlendirsede, bacaklarinizdaki sizlanmalar beyninizin bir kosesinde sinyal vermeye devam edecek.

Yukariya ulastiginizda sizi piknik alani olarak duzenlenmis bir alan bekliyor olacak. Ayrica burada otel olarak duzenlenmis icerisinde hediyelik esya satan ve yemek yiyebileceginiz bir restaurant alani bulunmaktadir.Hotelin seyir terasindaki essiz manzarasinda termosunuzdaki sicak cay ve kahvenizi yudumlarken yorgunlugunuzu bir nebze atabileceksiniz.


Seyir terasi manzarasi



Umarim donus icin hazirsinizdir. Benim gibi nasilsa inis kolay olur diye yanilgiya duserseniz, merdivenlerden asagiya inerken, bacaklarinizin titredigine sahit olacaksiniz.

Selale bolgesinde yaklasik 10 kadar isaretlenmis yuruyus parkurunun oldugunu gosteren bir tabela bulunmaktadir. Arazi yapisi geregi buradaki parkurlarin zor olacagi kanisindayim. Ayrica bir bilgi vermek gerekirse, burada ki ormanlar cok buyuk yuzolcumleri ve dogal yasamin cesitliligi nedeniyle gercek bir dogal yasami barindirmaktadir, bu ormanlarda yuruyus  dusunuyorsaniz 3 kisiden az olmamanizi tavsiye ederim.


Diger Fotograflar icin Tiklayiniz

 

0 yorum :

Yorum Gönder