Recent Posts

4 Temmuz 2020 Cumartesi

PANTHER CREEK TRAIL and FALLS Hiking ( Doga Yuruyusu) - haziran 2020

    Duyduguma gore PANHTER CREEK FALLS  en sevilen selale yuruyusu olma ozelligini tasiyormus. Yaklasik 7 Km mesafelik bu macera yukselen agaclar ve yosunlu kayalar tarafindan cevrelenen guzel bir selaleye ulasmaktadir. Yuruyusun sonunda, selale sularinin olusturdugu  derin bir havuza donusen kumlu plajda yuzmek, en buyuk odulu olmasi nedeni ile  yuruyusculer tarafindan tercih edilen  en popular yuruyus parkuruymus.

Parkurdan bir goruntu

     Yuruyus baslangic noktasinda aracinizin park ettiginiz alandan ( yaziya baslangic noktasi eklenecektir)dakikalar sonra artik, medeniyetle sadece karsi rotadan gelen insanlarla karsilasmaniz disinda tamamen uzaklasmis olacaksiniz. Yuruyus genel olarak bildigimiz selale yuruyuslerinin tersine genelde asagi yonu ile beraberinizde akan derenin manzarasi esliginde zaman zaman yukselerek zaman zaman irtifa kaybederek ilerler. Yuruyusunuz boyunca derenin kukremesi kulaklarinizda cinlarken, ormanin derinliklerinde yankilanir.

Su sesinin ahengi

     Rota, yogun orman yapisi nediyle, yuruyusculerin uzun suredir olusturduklari patika izler nediyle, isaretlenmis sekilde belirgin ve kolaydir. Karistirabileceginizi dusundugunuz noktalar ise tabelalar ile isaretlenmistir. Yuruyusun yaklasik  2. Km sinde tahta bir kopruden gectikten sonra olusturulmus bir kamp alani goreceksiniz. 

Kamp alani dedigime bakmayin, cadir icin duz bir alan

    Bu noktadan sonra dere tabanina paralel calilik alandan gecerken, her ihtimale karsi surungenlere karsi gerekli ozen ve dikkati gostermekte fayda bulunmaktadir. Duz alan bittikten sonra gorece bir nebze daha zor olan, ama guvenlik onlemleri alinmis kayalarin arasindan, yagmurlar nedeli ile kayganlasan ve agac koklerinin disari cikmasi nedeni ile yurumesi biraz daha zor alanlardan gececeksiniz. Yaklasik 8 km olan yuruyus yolu uzerinde tamamen dogal bir ortamda hazirlanmis kamp duzlukleri goreceksiniz.


         Artik son bir kaya kutlesini astiktan sonra, yine cok genis bir katmana sahip kaya parcasindan akan selaleye ulasacaksiniz. Burada genis bir alana yayilan derenin olusturdugu genis kumlu havuz, yuruyusun yorgunlugunu atacaginiz en guzel odulu size sunuyor olacak.

Sonunda selale

      Genis dere tabaninda bulunan kayaliklardan bir tanesinde dilediginiz gibi dinlenebilir, yemeginizi yiyip, termosunuzdaki kahvenizi selale manzarasinda yudumlayabilirsiniz.

         Ayrilmak ta zorlanacaginiz selaleden artik geldiginiz yolu tersine yurume vakti, yine dere manzarasi esliginde yuruyuceginiz parkur yaklasik 15 km mesafe yuruyusunuz ile son bulacak.

          


                        Youtube videosu icin tiklayiniz



            GPS iz kaydi icin Tiklayiniz                           

         Gps track 

 

0 yorum :

Yorum Gönder