Recent Posts

1 Temmuz 2020 Çarşamba

STONE MOUNTAIN / ATLANTA - GEORGIA. / Temmuz 2019

  

             Stone Mountain

 

Atlanta`nin dogusunda deniz seviyesinden yuksekligi 568 metre, cevre alani 251 metre olan ve yeralti kabugunun icinden magmanin yukselmesi ile birlikte tek parca olarak olusmustur bir kaya dagidir. Yeralti kabugunun altinda da uzunlamasina 14 mile daha devam ettigi bilinmektedir. Bu ozelligi ile dunyanin en buyuk granit parcasidir. Ayrica stone mountain`i bilindik yapan etkenlerden bir digeri ise uc konfedarasyon liderini tasvir eden dunyanin en buyuk oymaciligi yapilmistir.


Stone Mountain Oyma sanati


Bazilari oymayi isyanci kahramanlara ve guney yasam bicimini savunmak icin savasan ve olenlere bir anit olarak goruyor. Aktivist Richard Rose bunu dunya tarihindeki beyaz ustunlugunun en buyuk mabedi olarak goruluyor diye bir soylemi vardir. Irkcilikla ilgili tarihinde bir cok hikaye barindirmaktadir.

Stone mountain Georgia nine n cok ziyaret edilen milli parkidir. Stone mountain alanine geldiginize hatiri sayilir bir arac parki odedikten sonra, isterseniz direk yuruyus yolundan dagin zirvesine cikabilirsiniz, ayrica tercih ederseniz etrafindaki yuruyus yolundanda dagin etrafini dolasabilirsiniz.


Park AlaniBaşlık 

Diger bir secenek ise Stone mountain park alaninda bulunan eglence parkina yine alacaginiz tek odemeli bilet ile icerideki tum aktivitelerden dilediginiz sekilde yararlanabilirsiniz.Ozellikle sky hiking olarak gecen ve yanlis hatirlamiyorsam ust uste 4 hattan olusan ipli uzerinde yuruyus oldukca eglenceli ve adrenalin iceriyor.Onun haricinde cocuklar icin tirmanma duvari, oyun parklari, camdan heykellerin nasil yapildigina canli sahit olabileceginiz bir dukkan ve yine cocuklar icin sulu oyun parklari parkin belli basli ilginc etkinlikler.


Sky Hiking

 Ayrica dagin etrafini binecegiz tren ile gezip, aslina uygun yapilmis dekorlarla, eski kovboy filmlerinde ki gibi kendinizi hissedebilirsiniz.



Bunlarin disinda parkin yesil alaninda yemyesil cimlerde dinlenip, dilediginiz gibi haftanin yorgunlugunu dag manzarasi esliginde atabilirsiniz.Yaz aylarinda aksamlari dagin yuzeyinde laser gosterileri yapilmakta, bizim gittigimiz gun yogun yagmur nedeniyle maalesef izleyememistik.



Diger Fotograflar icin (More photos)Tiklayiniz


Youtube Video Tiklayiniz



0 yorum :

Yorum Gönder