Recent Posts

30 Haziran 2020 Salı

ROCK CITY CHATTANOOGA - TENNESSEE. EYLUL 2019

    Rock City, Tennesse eyaleti guney sinirlari icerisinde, Chattanooga sehirine 10 Km mesafede Lookout Daginin uzerinde, antik devasa kaya olusumlari ile magara ve bahcelerden olusturulmus, doga harikasi bir gezi alanidir. Isaretlenmis patikalarda size bekleyen degisik suprizlerle unutulmaz bir yolculugun icinde kendinizi bulabilirsiniz.

 Lookout Dagin  1800 yillarda yerlilerin yasadigina dair kanitlar bulundugu ve Amerikan savaslarinda bu dagda gozculuk gorevi ustlenildigine dair bilgiler mevcuttur.

         Rock City daha once Chattanooga sehrinde  yasayan Garnet Carter, lookout tepesine bir yerlesim yeri yapma fikri ile yola ciksada, onceleri minik golf sahalari ile baslanilan yolculuk, Garnet Carter in esinin aklindaki proje ile bir cok bitki turu ile yesillendirilen alan, ayrica masal kahramanlarinin karakterleri ile desteklenerek, kendilerinden sonra gelen kusaklarin guncellmeleri ile bugunku halini almis.


ROCK CITY GIRISI

         Rock city gezi alanine geldiginizde, sizi once Alana girebilmek icin bilet gisesi karsilamaktadir. Alana iki farki bilet alarak gezmeniz mumkun, biz disardan alani gezmek icin olan bileti aldik, yaklasik 30 Usd civarinda baslayan fiyatlari ile kalabalik bir alilenin butcesini sarsacak bir giris ucreti odeyebilirsiniz.Biraz daha fark odeyip alacaginiz bilet ile magara icerisinden selaleye ulasildigini ogrendik.


PATIKA YOLLAR

         Rock City alanina girdikten sonra olusturulmus patikalarda, kimi zaman cok guzel bitkilerin arasindan, kimi zaman devasa kaya yariklarindan ve magaralardan rock city alaninda gezerek, parkin uc noktasinda akan selaleye ulasiyorsunuz. Bir yandan selalenin verdigi gorsel soleni izlerken, 


SELALE

diger yandan Amerika`nin 7 adet guney eyaletinin izleyebileceginiz essiz manzarada, soluklanip, dondurmanizi yada serinletecek br iceceginizi yudumlayabilirsiniz. Ayrica jetonlu durbun cihazlari ile de manzaraya daha yakindan bakmaniz mumkun.


7 EYALETIN IZLENEBILDIGI NOKTA

         Donus yolunda patikanin size goturecegi magaralarda, inanilmaz ozenle gercekci sekilde hazirlanmis ve kendinizi o masal dunyasinda hissedeceginiz hayal kahramanlarinin dunyasina girecekseniz. Zihninizde kimbilir nerelere yolculuk edeceksiniz. 


MAGARA ICERISINDEN BIR GORUNTU

    Belki bir daha ne zaman gelebilirim dusunceleri ile hayal dunyasindan ayrilmakta zorlanacaksiniz.

    Gezi alanin da  ihtiyaclarinizi karsilayacak ve hediyelik esya temin edeceginiz dukkanlar mevcuttur.

    Donus yolunda, Chattanooga sehrine ugrayip, yuzeyselde olsa bir fikir edinmek istedik. Deniz kiyisinda olmasada, bir yazlik havasini andiran sokaklari ve parklari ile oldukca hosumuz gittik. 



Park icerisinde bulunan atli karinca beni cocukluguma, cocuklarima da bu heyecani yasatma firsati sundu. 


    Diger Fotograflar icin Tiklayiniz


     Youtube Video su icin Tiklayiniz





0 yorum :

Yorum Gönder