Recent Posts

24 Haziran 2020 Çarşamba

HELEN / GEORGIA Temmuz 2019

    Eskiden bir ormanci kasabasi olarak anilan sehir,  Bavyerali bir Alp kasabasinin kopyasi gibi yeniden insa edilerek adeta sehir kendini yeniden diriltmis.Bu sekliyle klasik guney Alman tarzi bir sehir sekline donusmus ve ekonomisini turizmden kazanan bir sehir haline gelmistir. HelenChattahoochee National Forest sinirlarinda, Atlanta ya yaklasik 1.5 saatlik mesafede olmasi nedeniyle ozellikle hafta sonlari yogun bir ziyaretci ve motorsikletci akinina ugramaktadir. Sonbahar donemi, Eylul, Ekim Kasim aylarinda bir cok festivallere ev sahipligi yapmaktadir. Helen sinirlari icerisinde  bulunan Unicoi golun de, yuzme plajlari, piknik alanlari, alabalik icin uygun akarsu baglantilari ile kano ve kayak kiralama imkanlari bulunmaktadir. 





    Ayrica Helen sinirlari icerisinde Anna Rubby selaleri bulunmaktadir, burasi ile ilgili paylasimin ayri baslikta olmasinin daha iyi olacagini dusunuyorum. 

Bu gol ve Selale Ile ilgili ayri bir baslik acacagim

    Ayrica sehir icindeki bir birinden guzel ve cesitli hediyelik esyalar satan dukkanlari aksama kadar gezip dolasarak zaman gecirmeniz mumkun. Otantik havasi ve yer yer canli muziklerle yiyeceginiz lezzetli yemeklerle enerjisinizi toparlayacaksiniz. 


Almanya Koy evleri tarzi binalar

Not : Genel olarak Georgia eyaletinde restaurantlar porsiyonlari oldukca buyuk ve iki kisiye yetecek gibi dusunebilirsiniz.

Sehir icinden gecen nehir uzerinde sisme simitlerle rafting tarzi turlar bizimde cok ilgimizi cekmisti. Sahip oldugu ormanlik alanlarda cesitli konaklama imkanlari da sunan sehir, hafta sonu kacamagi ve dinlencesi icin birebir bir yer.



Helen ile ilgili diger fotolar icin Tiklayiniz

0 yorum :

Yorum Gönder