Recent Posts

27 Haziran 2020 Cumartesi

Anna Rubby Selaleleri / Anna Rubby Water Falls - Temmuz 2019

  

 Anna Ruby Selaleri. Helen sehrinin kuzeyinde,  Unicoi golu yukarisinda yaklasik 6 Mile uzaklikta. Tahminen 20 dk da ulasabilirsiniz.Herhangi bir nedenle  Georgia bolgesini ziyarete gelenlerin gezme alternatiferine eklemesini tavsiye edebilecegim bir yer.

       Anna Ruby selalaeri yine Chattahoochee Ulusal ormanlarinin icerisinde yer almaktadir.Selale Girisinize galdiginizde size bir park alani ve ucret odemesi yapacaginiz gise ile birlikte hediyelik esyalarinizi karsilayacak kucuk bir dukkan karsilamakta. 



Burada asili buyuk haritadan bolge hakkinda bir fikir edinebilirsiniz

    Daha sonra asfaltlanmis patika yolundan yaklasik yarim saatlik yurume ile selaleye ulasmaniz mumkun.Bir muddet ilerledikten sonra, bolgenin sessizligini engebelli araziye akan selalenin gurleyen sesi ile yankilaniyor  


Selale Yolu


    Selale yolu kolay derecede bir yuruyus olmasina ragmen, yokus yukari cikildigi icin sik sik konulan banklarda dinlenip, manzaranin ve selalenin tadini cikartmak mumkun.


 Selale girisinde ki tabeladan anladigim kadari ile burada Curis creek olarak adlandirilan uzun ve kisa olmak uzere iki hiking parkuru bulunmakta,



Donus yolunda, Muhtesem bir dogaya sahip. Yesillikler icinde gizlenmis, Unicoi Golun`e  ugrayip, piknik esliginde isterseniz golde yuzerek gunun yorgunlugunu atabilirsiniz.Ayrica yine golun etrafinda kisa bir yuruyus yoluda mevcut.

Unicoi Golu


         Anna Rubby selalesi hakkinda edindigim kucuk bilgiyide sizlerle buradan paylasmak isterim. Selale , Curtis ve York creek, derelerinin birlestigi yerde olusuyor ve birisi 46 metre, digeri ise 15 metreden asagiya dokulerek, once Unici Golune oaradan, Chattahoohce nehri ile birleserek, yolculuguna guneye Florida da eyaletinde ki Applachicola nehri ile birleserek devam ediyor.


 Diger fotolar icin linki Tiklayiniz

 

Not : Chattahoochee Ulusal ormanlari Amerika ve bildigim kadari ile dunyanin en uzun trekking parkurunun baslangic noktasidir. Ilerleyen yazilarimda bu konu ile ilgili paylasimda bulunacagim.

0 yorum :

Yorum Gönder